Teambuilding met paarden (deel 2)

Dinsdag trokken we opnieuw goed ingeduffeld naar Equisource voor het tweede deel van de teambuilding met de paarden. 
Na een korte bespreking van vorige keer gingen we aan de slag in de piste. Hier moesten we als groep een paard in een afgebakend vak krijgen. De groep mocht echter niet praten, alleen was er één leider die wel mocht spreken. Het was dan ook niet makkelijk om deze opdracht te doen slagen. We merkten dat we veel met ons eigen ding bezig waren en niet zozeer als groep werkten. Het lukte ons uiteindelijk niet. Hieruit trokken we heel wat conclusies en namen we veel tips mee in ons achterhoofd voor de volgende opdracht.





Na een korte pauze waar we wat konden opwarmen met warme chocomelk en thee trokken we opnieuw de piste in.
Hier moesten we eerst op een steen een last en een wens noteren. Die moesten we dan in een emmer doen en het ganse parcours meenemen. We moesten opnieuw samenwerken als groep om een pony over twee hindernissen te doen laten springen. Ondanks de tips die we meekregen van de vorige opdracht was het toch moeilijk om dit tot een goed einde te brengen. Uiteindelijk zijn we er wel in geslaagd deze keer! Dit gaf ons een geweldig goed groepsgevoel! 
In de klas maakten we dan nog een paard uit klei om te gebruiken wanneer we ons wat minder goed voelen. Zo kunnen we makkelijker tot een gesprek komen en kunnen deze lasten van ons afvallen.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten