TechnoTrailer

Vrijdag kregen we een ganse dag bezoek van de TechnoTrailer op onze school. Maar niet enkel daar konden we kennis maken met techniek en chemie. Ook in een aantal van onze klassen waren er verschillende opdrachten te doen.

Wij zijn gestart in onze eigen klas. Daar kregen we de opdracht om met bamboe en elastiekjes een brug te bouwen van ongeveer 3m lang. Er werd hard samengewerkt om tot deze resultaten te komen.





Daarna mochten we de TechnoTrailer gaan bezoeken die geparkeerd stond aan onze school. We programmeerden een robotarm, maakten haargel, leerden onze talenten kennen, maakten een cover voor een magazine en konden aan de lijve ondervinden hoeveel energie er nodig was om bepaalde dingen in ons huis te laten werken.






Na een korte middagpauze startten we in 6A. Hier moesten we een dobbelsteen maken uit een grof, grenen blokje hout. We tekenden de punten op gelijke afstand met een winkelhaak, boorden er gaatjes in en werkten hem af door de randen rond te schuren.



Tot slot ontdekten we drie technoboxen in het 5de leerjaar. We maakten er elektrische stroomkringen, gingen aan de slag met technologische meetinstrumenten en mochten techniekspelletjes spelen op de iPads.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten